PELI BIOTHERMAL SENSITECH bio bottle
Menu

Do not miss latest news Blog

Back to article list

26. 4. 2021

Czech story "Zajištění dodávek testů do škol"

Zajištění dodávek testů do škol: chronologie transakce

Společnost Tardigrad International Consulting vyhrála výběrové řízení vlády na dodávku antigenních testů do škol: dne 19. února 2021 podepsala její majitelka a jednatelka, Monika Jírovcová, se státem smlouvu, kterou firma následně splnila.

Jelikož to byla opravdu mimořádně složitá operace v extrémně krátkém čase, dali jsme dohromady všechna fakta, chronologii této mimořádně úspěšné akce:

  • První dodávku více než jednoho milionu testů jsme měli doručit do 28. února. Stihli jsme to o den dříve. Podívejte se na přílet letadla, jde o Boeing 777-300 společnosti Aeroflot.

https://www.youtube.com/watch?v=1moYVTIQGZ4

„Ačkoliv média spekulovala, že nedoručíme požadovaný počet testů, 27. února přistálo na ruzyňském letišti letadlo s 2223 kartony, ve kterých bylo 1 000 350 testů. Neboli přesně podle smlouvy, ve které od nás stát požadoval do 28. února minimálně milion testů,“ dodává jednatelka Tardigrad International Consulting Monika Jírovcová.

  • Zbylé testy jsme měli podle smlouvy dodat do 15. března 2021. Mimochodem, ve smlouvě byla za případné prodlevy velmi přísná sankce. My jsme ovšem své povinnosti dodrželi opět beze zbytku: 11. března přiletělo letadlo č. 2 a o dva dny později jsme přivítali na ruzyňském letišti už třetí dodávku testů. Podívejte se, jak kapitán letecké společnosti Air Astana s Boeingem 767-300 CARGO zvládnul přistání v silném větru.

https://www.youtube.com/watch?v=vqSFQ-tFTDs

  • Poslední dodávku jsme uskutečnili 15. března 2021. Ten den jsme dokonce stihli dvě letadla, protože zbývalo doručit 1,35 mil. testů. První proto přiletělo dopoledne, druhé až později večer. Šlo o Boeing 767 společnosti Uzbekistan Airways.

https://www.youtube.com/watch?v=QY6k5f_E2iA

„Přesně v polovině března jsme tedy doručili poslední z více než 3,65 mil. testů, k jejichž zajištění a doručení jsme se zavázali. Povedlo se nám to přesně 24. den od podepsání smlouvy, navzdory velmi nejisté situaci, kterou komplikovala řada faktorů,“ upozorňuje Monika Jírovcová.  

Fakta jsou tedy naprosto jasná: Tardigrad International Consulting potvrdil, že je špičkovým expertem na zajištění složitých přeprav zboží. Jeho schopnosti ještě více vyniknout ve srovnání s dalším tendrem na testy do škol, kde vítězná firma nedokázala splnit dodávky v požadovaném termínu.

Tardigrad International Consulting to dokázal: dodal požadované zboží, dodržel domluvenou cenu, splnil všechny požadované termíny a prostě vyřešil všechny problémy, které logicky v průběhu takové náročné transakce vyvstanou.

„Pokud bychom neměli dlouholeté know-how, nezvládli bychom to. Pokud bychom neměli řadu prověřených partnerů, nezvládli bychom to. Všem patří velké díky. A je evidentní, že naše schopnosti přesvědčily i řadu dalších subjektů, které se na nás od té doby obrací a chtějí naše služby. To mě moc těší,“ uzavírá Monika Jírovcová.

 

Dovětek:

Antigenní testy čínské společnosti LEPU Medical Technology, které Tardigrad International Consulting dodala státu, měly být původně použity pro testování ve školách. Nakonec se školy v březnu 2021 neotevřely, ale testy našly velmi rychlé využití pro povinné testování státních zaměstnanců. Pokud by testy nebyly na skladě, neexistovala by jiná varianta, jak testování stovek tisíc policistů, hasičů a dalších zaměstnanců státu zajistit. Stát i proto následně vyhlásil další dva tendry na dodávky dalších milionů testů.