PELI BIOTHERMAL SENSITECH bio bottle
Menu

Do not miss latest news Blog

Back to article list

20. 2. 2021

PRESS RELEASE 20-FEB-2021

TISKOVÁ ZPRÁVA

Splnili jsme všechny podmínky tendru na dodávku antigenních testů. Přesně podle plánu dodáme 28. 2. přes 1 mil. testů

 

PRAHA 20. února 2021 – Tardigrad International Consulting se specializuje na přepravu zdravotnického materiálu ve striktně kontrolované teplotě. Za čtyři roky existence odbavila už stovky zakázek a pracuje také pro české zdravotnické subjekty. Tato zakázka sice není výjimečná, ovšem je logické, že podléhá zostřené kontrole médií a veřejnosti.

Tardigrad International Consulting vstoupila řádně do výběrového řízení, které vyhlásilo Ministerstvo vnitra ČR a splnila všechny jeho podmínky. Stejně tak od počátku komunikuje časový plán jednotlivých dodávek a na splnění celé zakázky se vzhledem ke krátkým termínům i nyní pracuje.

„Vzhledem k rychlosti zakázky je objednána a už i zaplacena první dodávka v počtu 1 000 350 testů v celkem 2223 kartonech. Dojednáváme teď všechno potřebné pro exportní licenci a celní odbavení, dodávky kamiony na letiště a sloty pro charterový let,“ vysvětluje Monika Jírovcová, majitelka společnosti Tardigrad International Consulting, která má přímo na starosti tuto zakázku.

Tardigrad ovšem vnímá, že je zakázka pod zostřenou kontrolou veřejnosti. Proto obratem doplní všechny údaje do obchodního rejstříku. „Tardigrad byl založen už v roce 2016, od té doby podáváme daňová přiznání. Jejich nezveřejnění v rejstříku je naše chyba. I když údaje nezveřejňuje podle odhadů minimálně polovina českých firem, my budeme mezi těmi, kteří danou věc plní,“ doplňuje Monika Jírovcová.

Společnost obsluhuje poměrně úzký segment trhu, takže nekomunikuje směrem k široké veřejnosti. Není ovšem pravda, že by nekomunikovala vůbec. Příkladem jsou její internetové stránky: www.tardigrad.net. Na nich lze nalézt velmi přesné informace o produktech a službách, které firma nabízí.

„Působíme na specializovaném trhu, logicky tak máme kontakty na řadu výrobců zdravotnického materiálu, který je potřeba skladovat a převážet způsobem, který umí dodržet přesné teploty tohoto materiálu. Ještě bych měla dodat, že firmu tvoří specialisté, kteří mají s tímto typem transportů zkušenosti podstatně delší, než je celá historie skupiny Tardigrad,“ dodává Monika Jírovcová.

Pro více informací kontaktujte: press@tardigrad.net